CSOKOLÁDÉHALOM Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: edényfogó, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap
Eljárások: formázás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, pirítás, sütés

Adag: 2 tepsi (36 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg mogyoró
18 dkg csokoládéchips
18 dkg keserű csokoládéchips
1 és ¼ dl író
25 dkg lágy vaj
7 és fél dkg keserű kakaópor
1 és ¼ dl tej
20 dkg lágy barna cukor
2 db tojás
37 és fél dkg univerzális liszt

vagy

37 és fél dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálban a vajat, barna cukrot kézi mixerrel közepes fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk egyenként a tojásokat, tovább keverjük.

3. A fordulatszámot alacsonyabb fokozatra vesszük, és óvatosan hozzáadjuk a lisztet, kakaót, váltakozva az íróval vagy tejjel. Belekeverjük a szárazon megpirított mogyorót, a fehér- és étcsokoládéchipseket.

4. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 2,5 cmre. 10-12 perc alatt ropogósra sütjük. A sütit hagyjuk a lezárt sütőben még 5 percig. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni.