HÖLGYEK CSÓKJA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőlap, tűzhely
Eljárások: darálás, formázás, gőzölés, gyúrás, kikeverés, pirítás, sütés, vízfürdő

Adag: 1 tepsi (50 dkg)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csokoládékrémhez:
6 evőkanál tejszín
9 dkg étcsokoládé
A süteményhez:
15 dkg pirított, durvára darált mogyoró
1 csipet só
12 és fél dkg finomliszt
7 evőkanál puha vaj
15 dkg finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. A süteményhez a sütőt 150 °C-ra (gázon 2-es fokozatra) előmelegítjük. Kivajazunk egy tepsit. A vajat a cukorral habosra keverjük, és nagy, rugalmas műanyag spatulával beleforgatjuk a lisztet, a darált mogyorót és a sót.

2. A tésztából diónyi golyókat formázunk, és az előkészített tepsire téve 25-30 perc alatt halványsárgára sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

3. A csokoládékrémhez a csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről. A tejszínt egy kis lábosban felmelegítjük (de nem forraljuk), és a megolvadt csokoládéhoz öntve addig kevergetjük, amíg kihűl és besűrűsödik. Végül két-két süteményt a csokoládékrémmel összeragasztunk.

Ezt az aprósüteményt a legtöbb olasz cukrászdában megtaláljuk mind az itt leírt, mind a csokoládés tésztával készült változatban.