PEKÁNTEKNŐS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőlap, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: csokoládé temperálása, darabolás, szeletelés, formázás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, sütés

Adag: 2 tepsi (24 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg finomra aprított pekándió
40 dkg durvára tört étcsokoládé
18 dkg keserű csokoládéchips
10 dkg félbevágott pekándió
4 db tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
30 dkg kristálycukor
6 dkg vaj
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál instant kávé
17 és fél dkg univerzális liszt

vagy

17 és fél dkg fehér liszt
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk vagy sütőpapírral kibéleljük. Egy tálba szórjuk a lisztet, a neszkávét, a sütőport és a sót. Összekeverjük.

2. A csokoládét a vajjal vízfürdő fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a cukrot, amíg feloldódik. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliakivonatot.

3. Belekeverjük a száraz adalékot, a finomra tört pekándiót és a csokoládéchipset. A sütőlemezekre evőkanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 8 cm-re. A halmokba 5 fél pekándiót nyomunk, 4 lábat, 1 fejet, s máris kész a teknősünk. Készre sütjük 8-10 perc alatt. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.