CSOKOLÁDÉS CSÁBÍTÁS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 1 tepsi (24 darab)
Elkészítés:
1. 23 dkg étcsokoládét egy hőálló tálban gőz fölött összekeverünk a vajjal és a kávéval, és teljesen felolvasztjuk benne.
2. Közben egy másik tálban felverjük a tojásokat, apránként hozzáadva a cukrot. A csokoládét levesszük a tűzről, simára keverjük, majd alaposan elvegyítjük a cukros tojással.
3. Ezután hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sütőport és a sót. Beleszórunk 9 dkg étcsokoládét, darabokra törve, majd jól elkeverjük benne a mandulaaromát és a diót is.
4. A tésztából kiskanállal 24 kerek halmocskát teszünk a vajjal kikent tepsire. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 16 percig sütjük. A kis süteményeket fémrácsra kiszedve hagyjuk teljesen kihűlni. A maradék étcsokoládét és a fehér csokoládét megolvasztjuk. Habzsákból előbb fehér, majd barna csokoládécsíkokat nyomunk a sütemények tetejére.