Mazsolás, csokoládés óriás tallér Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, mozsár, sütő, sütőlap, sütőpapír, szita, tűzhely
Eljárások: formázás, gőzölés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, sütés, szitálás, törés, vízfürdő

Adag: 2 tepsi (15-18 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 dkg étcsokoládé
1 csipet só
2 teáskanál vaníliaaroma
½ teáskanál fekete bors
½ teáskanál sütőpor
2 evőkanál kávélikőr
6 dkg mazsola
10 dkg étcsokoládé-dara
6 dkg vaj
13 dkg kristálycukor
2 db tojás
6 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt. A lisztet, a sütőport, a frissen őrölt fekete borsot és a sót tálba szitáljuk.

2. Egy lábasban felmelegítjük a mazsolát és a kávélikőrt.

3. A durvára vágott étcsokoládét vízfürdő fölött megolvasztjuk. Félrehúzzuk a tűzről, hagyjuk hűlni.

4. A vajat és a tojásokat robotgéppel, a legmagasabb fokozaton, legalább 5 percig habosra keverjük. Alacsonyabb fokozatra kapcsolva belekeverjük az olvasztott csokoládét és a vaníliaaromát. Tovább csökkentjük a gép forgását, és a masszába keverjük a száraz adalékokat, a likőrös mazsolát és az étcsokoládé-darát.

5. Evőkanállal 5 cm távolságra lepényeket halmozunk a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre, majd 10-12 percig sütjük. Néhány percig még a sütőben hagyjuk. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy hétig eltartható.