Mazsolás, csokoládés óriás tallér Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, mozsár, sütő, sütőlap, sütőpapír, szita, tűzhely
Eljárások: formázás, gőzölés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, sütés, szitálás, törés, vízfürdő
Adag: 2 tepsi (15-18 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt. A lisztet, a sütőport, a frissen őrölt fekete borsot és a sót tálba szitáljuk.
2. Egy lábasban felmelegítjük a mazsolát és a kávélikőrt.
3. A durvára vágott étcsokoládét vízfürdő fölött megolvasztjuk. Félrehúzzuk a tűzről, hagyjuk hűlni.
4. A vajat és a tojásokat robotgéppel, a legmagasabb fokozaton, legalább 5 percig habosra keverjük. Alacsonyabb fokozatra kapcsolva belekeverjük az olvasztott csokoládét és a vaníliaaromát. Tovább csökkentjük a gép forgását, és a masszába keverjük a száraz adalékokat, a likőrös mazsolát és az étcsokoládé-darát.
5. Evőkanállal 5 cm távolságra lepényeket halmozunk a sütőpapírral kibélelt sütőlemezre, majd 10-12 percig sütjük. Néhány percig még a sütőben hagyjuk. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy hétig eltartható.