TRIPLA CSOKICHIPS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: edényfogó, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, sütő, sütőlap, sütőpapír, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, formázás, gyúrás, kikeverés, pihentetés, sütés

Adag: 2 tepsi (20 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 szem félbevágott dió
6 dkg fehér csokoládé
6 dkg tejcsokoládé
6 dkg étcsokoládé
15 dkg világos barna cukor
25 dkg lágy, sótlan vaj
¼ teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál tej
30 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gaztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk, sütőpapírral kibélelünk.

2. A lisztet, a sütőport, a sót összekeverjük egy tálban.

3. A vajat a barna cukorral krémesre keverjük. Beleöntjük a tejet és a vaníliakivonatot, hozzákeverjük a száraz alapanyagokat, a csokoládékat, azután kézzel lágy tésztává gyúrjuk. Diónyi nagyságú golyókat formálunk a tésztából, és az előkészített sütőlemezre rakjuk, egymástól 2,5 centiméter távolságra. A tésztákat kissé lelapogatjuk, fél diót helyezünk a tetejükre.

4. Mintegy 12-15 percig sütjük, a sütés félidejében elforgatjuk a sütőlemezt. 5 percig a sütőlemezen hűtjük. Rácsra rakjuk a tésztát, amíg teljesen ki nem hűl.