FEHÉR CSOKOLÁDÉS KEKSZ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, mozsár, sütő, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, sütés, szitálás, törés
Adag: 6-8 főre (24 darab)
Elkészítés:
1. Annyi tepsit kivajazunk, amennyin elfér 24 darab sütemény. A vajat és a cukrot nagy tálban habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojást, minden adag után alaposan felverve.
2. A lisztet a sütőporral és a sóval a krémbe szitáljuk, és az egészet puha tésztává dolgozzuk össze. Belekeverjük a fehér csokoládét és a brazil diót, azaz a paradiót is.
3. A tepsikre púpozott teáskanálnyi mennyiséget teszünk a tésztából. A halmocskák között hagyjunk elegendő helyet, mivel a sütemény sütés közben megnő.
4. A 190 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük. A kész kekszeket fémrácson hagyjuk teljesen kihűlni.