DUPLACSOKIS KEKSZ Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, mozsár, sütő, szita, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, sütés, szitálás, törés

Adag: 6-8 főre (24 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg apróra darabolt étcsokoládé
12 dkg apróra darabolt fehér csokoládé
20 dkg puha vaj
20 dkg nádcukor
½ teáskanál vaníliaaroma
1 nagyobb tojás
22 dkg liszt
1 csipet só
1 teáskanál szódabikarbóna
A kikenéshez:
kevés vaj

Elkészítés:

1. A vajat, cukrot és a vaníliaaromát nagy tálba tesszük, és habverővel jói összedolgozzuk. Apránként belekeverjük a tojást is, és könnyű habbá verjük.

2. Hozzászitáljuk a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, és óvatosan beleforgatjuk. Belekeverjük a csokoládédarabkákat. 3 kivajazott tepsibe egy-egy kanálnyi kupacokat teszünk a tésztából, elég távol egymástól, hogy ne érjenek össze, amikor sülés közben megnőnek.

3. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Ezalatt a sütemény kívül ropogóssá válik, de belül puha marad. 2 percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön.