DUPLACSOKIS KEKSZ Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, mozsár, sütő, szita, tepsi
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, sütés, szitálás, törés
Adag: 6-8 főre (24 darab)
Elkészítés:
1. A vajat, cukrot és a vaníliaaromát nagy tálba tesszük, és habverővel jói összedolgozzuk. Apránként belekeverjük a tojást is, és könnyű habbá verjük.
2. Hozzászitáljuk a lisztet, a sót és a szódabikarbónát, és óvatosan beleforgatjuk. Belekeverjük a csokoládédarabkákat. 3 kivajazott tepsibe egy-egy kanálnyi kupacokat teszünk a tésztából, elég távol egymástól, hogy ne érjenek össze, amikor sülés közben megnőnek.
3. A 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Ezalatt a sütemény kívül ropogóssá válik, de belül puha marad. 2 percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön.