CSERESZNYÉS-CSOKOLÁDÉS ROPOGÓS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, sütő, sütőlap, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, sütés, szitálás
Adag: 2 tepsi (35 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt. A lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót tálba szitáljuk.
2. Hozzáadjuk a kissé összemorzsolt kukoricapelyhet, a zabpelyhet és a finomra vágott cukrozott cseresznyét.
3. A felvágott vajjal serpenyőben gyenge tűzön megolvasztjuk a cukrot és a mézet. Hozzáadjuk az 1 teáskanál tejben feloldott szódabikarbónát. A vajas elegybe belekeverjük a száraz adalékokat.
4. A sütőpapírral kibélelt sütőlemezre teáskanállal 3-4 cm távolságra tésztahalmokat teszünk. A tészták tetejét villával lelapítjuk. 15-20 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Egy hétig eltartható.