CSOKOLÁDÉROPOGÓS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: edényfogó, habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, serpenyő, sütő, sütőlap, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: formázás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, sütés, törés

Adag: 2 tepsi (40 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg vaj
3 evőkanál keserű kakaópor
9 dkg mazsola
5 dkg tört dió
30 dkg kukoricapehely

vagy

30 dkg búzapehely
6 dkg porcukor
2 evőkanál tej
1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 160 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat).

2. Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. Egy serpenyőben, alacsony hőfokon a vajat, porcukrot, tejet, kakaót simára keverjük. A tűzről félrehúzzuk. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd óvatosan hozzáadjuk a pelyheket. Óvatosan összekeverjük.

3. Belekeverjük a mazsolát, diót. A sütőlemezekre púpozott teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 2,5 cm-re.

4. Kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük. A sütit hagyjuk a lezárt sütőben, amíg megkeményedik. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni. Fehér vagy színes minyonpapírban kínálhatjuk.