CSOKOLÁDÉROPOGÓS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, serpenyő, sütő, sütőlap, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: formázás, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, sütés, törés
Adag: 2 tepsi (40 darab)
vagy
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 160 °C-ra (gáztűzhelynél 3-as fokozat).
2. Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. Egy serpenyőben, alacsony hőfokon a vajat, porcukrot, tejet, kakaót simára keverjük. A tűzről félrehúzzuk. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd óvatosan hozzáadjuk a pelyheket. Óvatosan összekeverjük.
3. Belekeverjük a mazsolát, diót. A sütőlemezekre púpozott teáskanálnyi halmokat pottyantunk, egymástól 2,5 cm-re.
4. Kb. 10 perc alatt ropogósra sütjük. A sütit hagyjuk a lezárt sütőben, amíg megkeményedik. Rácsra helyezzük, hagyjuk kihűlni. Fehér vagy színes minyonpapírban kínálhatjuk.