MAGOKKAL MEGSZÓRT SÜTEMÉNY Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: edényfogó, habverő, kenőkés, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, léfacsaró, nyomózsák, reszelő, sütő, sütőlap, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: darálás, formázás, hűtés, kevert tészta kikeverése, kikeverés, pihentetés, préselés, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 2 tepsi (30 darab)
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 150 °C-ra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. Egy tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk a mogyorót, a mandulát és a sót.
2. Belekeverjük a tojást, a narancslevet, a narancshéjat és 1 evőkanál juharsziruppal sima tésztává gyúrjuk.
3. A tésztát habzsákba töltjük, a levegőt kiszorítjuk belőle úgy, hogy a zsákot megtekerjük, keskeny részét ujjunkkal befogjuk. A zsákra 2,5 cm átmérőjű sima csövet rakunk.
4. Az előkészített sütőlemezekre, egymástól 5 cm-re félhold és koszorúformákat nyomunk, majd 12-15 perc alatt világos aranyszínűre sütjük. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.
5. Egy kis lábasban a lekvárt alacsony hőfokon folyékonnyá melegítjük. A lekvárt a sütemények tetejére kenjük, pisztáciával megszórjuk.