FOURS POCHÉS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, konyhai robotgép, nyomózsák, sütő, sütőlap, sütőpapír
Eljárások: darálás, formázás, kikeverés, pihentetés, sütés
Adag: 2 tepsi (16-18 darab)
vagy
vagy
Elkészítés:
1. Két sütőlemezt sütőpapírral kibélelünk. Az őrölt mandulát összekeverjük a kristálycukorral, majd egy tojásfehérjével, a szitán áttört sárgabaracklekvárral, valamint a vanília- és keserűmandula-aromával keverőtálba tesszük. Alaposan eldolgozzuk, majd a második tojásfehérjéből annyit adunk hozzá, hogy viszonylag szilárd állagú, ám habzsákból is kinyomható tésztát kapjunk.
2. A massza felét közepes átmérőjű csillagbetéttel ellátott habzsákba szedjük, és kb. 4 cm átmérőjű rózsákat nyomunk az egyik előkészített sütőlemezre (lásd a képen). A halmocskák közepére egy-egy felezett mandulát, kandírozott cseresznyét vagy mogyorót illesztünk. A tésztahalmocskákkal megrakott sütőlemezeket 30 percig szobahőmérsékleten pihentetjük. A maradék tésztát hasonlóképpen dolgozzuk fel.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kekszeket aranysárga színűre sütjük (kb. 15 perc). Sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.