ÉPONGES Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, konyhai mérleg, konyhai robotgép, nyomózsák, sütő, tepsi
Eljárások: darálás, formázás, habverés, kikeverés, sütés, törés
Adag: 2 tepsi (20 darab)
Elkészítés:
1. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. Két sütőlemezt vajjal kikenünk és liszttel meghintünk, majd a felesleges lisztet lerázzuk.
2. A tojásfehérjéből egy csipet kristálycukorral – kézi vagy elektromos habverővel – 2 perc alatt lágy habot verünk. Közben lassan beleszórjuk a maradék cukrot, azzal együtt továbbverjük. A porcukrot összekeverjük a reszelt mandulával, majd óvatosan a habba forgatva, alaposan elvegyítjük benne.
3. A massza felét közepes csillagbetéttel ellátott habzsákba szedjük, és 3 cm átmérőjű, kis kerek halmokat nyomunk belőle az egyik előkészített sütőlemezre. A massza másik felét hasonlóképpen dolgozzuk fel. Megszórjuk az apróra vágott mandulával, a sütőben 7-10 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütőlemezről levéve, rácson hagyjuk kihűlni.
4. A kihűlt halmocskákat párosával, málnalekvár segítségével összeragasztjuk, majd megszórjuk porcukorral.