TAVASZI ZÖLDSÉGTEKERCS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 50 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kenőecset, keverőtál, papírtörlő, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka, wok, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, göngyölés, hámozás, hevítés, julienre vágás, keverve sütés, kikeverés, pirítás, sütés bő zsiradékban, töltés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db rizspapír
12 és fél dkg szójacsíra
9 dkg csíkokra vágott szárított kínai gomba
6 dkg csíkokra vágott sárgarépa
6 dkg bambuszrügy
2 szál finomra vágott zellerszár
½ teáskanál só
10 dl olaj
1 evőkanál liszt
1 evőkanál víz
1 teáskanál szójaszósz
½ teáskanál kristálycukor
1 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. A wokban felforrósítjuk az extraszűz olívaolajat, a zellerszárat megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a szójacsírát, a fekete gombát, a sárgarépát, a bambuszrügyet, és 5 percig rázogatva együtt sütjük.

3. Beletesszük a szójaszószt, a szezámolajat, a sót és a cukrot. A tölteléket 12 felé osztjuk. Megtöltjük a töltelékkel a rizspapírt. Felcsavarjuk. A vizet és a lisztet összekeverjük, ezzel a csirizzel zárjuk a töltött tekercsek végeit.

4. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A tekercseket aranybarnára sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre rakjuk, lecsöpögtetjük. Forrón tálaljuk.