ÉDES SÜLT RAVIOLI Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: gyúródeszka, kenőecset, keverőtál, nyújtófa, sütemény kiszúró formák, sütő, sütőlap
Eljárások: darálás, formákkal való kiszúrás, formázás, gyúrás, kelesztés, nyújtás, pihentetés, sütés, töltés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az édes tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk, ezután hozzáadjuk a vajat, a cukrot és 3 tojást.
2. Egy kis tálkában az élesztőt belekeverjük a előmelegített tejbe, ha felfutott, beledolgozzuk a tésztába.
3. A tésztát 20 percig dagasztjuk (1. kép), majd egy tiszta ruhával letakarva félretesszük, és 60 percen át kelni hagyjuk.
4. Egy külön tálban összekeverjük a gesztenyét, a kakaóport, a cukrot, a mandulát, az összemorzsolt kekszet és a narancslekvárt (2. kép).
5. Egy sütőlemezt vékonyan kivajazunk.
6. A tésztát kissé meglisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd 5-6 cm átmérőjű köröket vágunk belőle sima süteménykiszúróval.
7. Mindegyik kör közepére egy kanálnyi tölteléket helyezünk, félbehajtjuk, a széleket jól összenyomjuk. Megfelelő távolságban elrendezzük az előkészített sütőlemezen.
8. A megmaradt tojást felverjük, és a raviolikat megkenjük (3. kép). 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Melegen tálaljuk.