ÉDES SÜLT RAVIOLI Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 110 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  drága
Eszközök: gyúródeszka, kenőecset, keverőtál, nyújtófa, sütemény kiszúró formák, sütő, sütőlap
Eljárások: darálás, formákkal való kiszúrás, formázás, gyúrás, kelesztés, nyújtás, pihentetés, sütés, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Kenéshez:
1 db tojás
Tésztához:
1 és ¼ dl meleg tej
3 dkg élesztő
3 db tojás
40 dkg liszt
10 evőkanál vaj
10 dkg finomított kristálycukor
Töltelékhez:
15 dkg narancslekvár
10 dkg durvára darált mandula
15 dkg édes gesztenyemassza
15 dkg amaretti
5 dkg finomított kristálycukor
10 dkg kakaópor

Elkészítés:

1. Az édes tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk, ezután hozzáadjuk a vajat, a cukrot és 3 tojást.

2. Egy kis tálkában az élesztőt belekeverjük a előmelegített tejbe, ha felfutott, beledolgozzuk a tésztába.

3. A tésztát 20 percig dagasztjuk (1. kép), majd egy tiszta ruhával letakarva félretesszük, és 60 percen át kelni hagyjuk.

4. Egy külön tálban összekeverjük a gesztenyét, a kakaóport, a cukrot, a mandulát, az összemorzsolt kekszet és a narancslekvárt (2. kép).

5. Egy sütőlemezt vékonyan kivajazunk.

6. A tésztát kissé meglisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, majd 5-6 cm átmérőjű köröket vágunk belőle sima süteménykiszúróval.

7. Mindegyik kör közepére egy kanálnyi tölteléket helyezünk, félbehajtjuk, a széleket jól összenyomjuk. Megfelelő távolságban elrendezzük az előkészített sütőlemezen.

8. A megmaradt tojást felverjük, és a raviolikat megkenjük (3. kép). 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Melegen tálaljuk.