MANDULÁS KOCKA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 55 perc  Munkaidő: 30 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, reszelő, sütő, tepsi
Eljárások: darálás, habverés, hűtés, kikeverés, pihentetés, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 2 tepsi (20 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db kemény habbá vert tojásfehérje
30 dkg őrölt mandula
1 adag tortabevonó
25 dkg kristálycukor
6 dkg reszelt tejcsokoládé
1 teáskanál vaníliakivonat
A tepsi kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 33×23 cm-es tepsit kivajazunk.

2. Egy tálban 3 tojásfehérjéből kézi mixerrel magas fordulatszámon habot verünk. Hozzáadunk 200 g cukrot, és fényes, kemény habbá verjük.

3. Óvatosan belekeverjük a mandulát, a tejcsokoládét és a vaníliakivonatot.

4. A tésztát a tepsibe simítjuk, a maradék tojásfehérjét a maradék cukorral felverjük, a habot a tésztára kenjük, és 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

5. A tetejét a csokoládébevonóval megkenjük. Kockákra vágjuk.

CSOKOLÁDÉBEVONÓ

5 dkg keserű kakaópor
2 evőkanál vaj
1 teáskanál vaníliakivonat
30 dkg porcukor
2 evőkanál meleg víz

1. Egy tálba szórjuk a porcukrot, hozzáadjuk a kakaót.

2. Vízfürdő fölött hozzáadjuk a vajat, vaníliakivonatot, vizet.

3. Gyöngyöző víz felett állandóan kevergetjük. 3 perc alatt kenhető sűrűségű lesz.