MANDULÁS KOCKA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, reszelő, sütő, tepsi
Eljárások: darálás, habverés, hűtés, kikeverés, pihentetés, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 2 tepsi (20 darab)
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy 33×23 cm-es tepsit kivajazunk.
2. Egy tálban 3 tojásfehérjéből kézi mixerrel magas fordulatszámon habot verünk. Hozzáadunk 200 g cukrot, és fényes, kemény habbá verjük.
3. Óvatosan belekeverjük a mandulát, a tejcsokoládét és a vaníliakivonatot.
4. A tésztát a tepsibe simítjuk, a maradék tojásfehérjét a maradék cukorral felverjük, a habot a tésztára kenjük, és 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
5. A tetejét a csokoládébevonóval megkenjük. Kockákra vágjuk.
CSOKOLÁDÉBEVONÓ
1. Egy tálba szórjuk a porcukrot, hozzáadjuk a kakaót.
2. Vízfürdő fölött hozzáadjuk a vajat, vaníliakivonatot, vizet.
3. Gyöngyöző víz felett állandóan kevergetjük. 3 perc alatt kenhető sűrűségű lesz.