CSIRKÉS BATYU Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, húsdaráló, kés, keverőtál, konyharuha, papírtörlő, reszelő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, formázás, forrázás, hámozás, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés bő zsiradékban, töltés, zúzás
Adag: 6-8 főre (40 darab)
Elkészítés:
1. Egy tálban összekeverjük a darált csirkehúst, a finomra aprított sonkát, a finomra aprított újhagymát, a finomra aprított zellerszárat, a felaprított bambuszrügyet, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért.
2. Egyszerre 1 wontontésztalappal dolgozva 2 teáskanál tölteléket teszünk a közepére, a sarkait összefogjuk, és összecsippentjük, hogy egy batyut kapjunk.
3. A metélőhagymákat félbevágjuk, és egy tűzálló tálba tesszük. Forró vizet öntünk rájuk 1 percre; leöblítjük és lecsepegtetjük. Forró olajban 4-5 perc alatt ropogósra és aranyszínűre sütjük a pénztárcákat; papírtörlőn lecsepegtetjük. Mindegyik pénztárca köré kötünk egy szál metélőhagymát. Azonnal tálaljuk.