Csirke oregánóval Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, grillező, hűtőszekrény, kés, keverőtál, nyárs
Eljárások: darabolás, szeletelés, darálás, grillezés, pácolás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál oregánó
100 dkg kockára vágott csirkehús
½ dl olívaolaj
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
igény szerint friss zöldsaláta

Elkészítés:

1. A csirkehús darabokat tálba tesszük, sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük, és olívaolajjal leöntjük. A tálat lefedjük, és 2 órán át hűtőszekrénybe téve pácoljuk.

2. A húsdarabokat nyársakra húzzuk, és faszenes grillre tesszük. Többször megforgatva 15-20 percig sütjük. Friss saláta és tzatziki illik hozzá.

Tzatziki

5 dl görög joghurt
1 kisebb kígyóuborka
1 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál apróra vágott mentalevél
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só

A hámozott és lereszelt uborkát megsózzuk, és rövid ideig vízben áztatjuk, majd kissé kinyomkodjuk. Az uborkát egy tálban elkeverjük a joghurttal.

A fokhagymát átpréseljük, és hozzáadjuk.

A mentát, az olívaolajat és a borecetet hozzákeverjük, sóval ízesítjük.

Fogyasztásig, de legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk egy kis aprított mentalevéllel.