Csirkenyársak földimogyoró-mártással Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A kétféle olajat és a zöldcitromlét egy tálban összekeverjük. Beleforgatjuk a csirkemellkockákat, letakarjuk frissen tartó fóliával, és 60 percre a hűtőbe tesszük.
2. A mártáshoz egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A vöröshagymát, a chilit és a fokhagymát kis lángon időnként megkeverve kb. 5 perc alatt puhára pároljuk benne. Hozzáadjuk a földimogyoróvajat, 6 evőkanál vizet és a zöldcitrom levét, kis lángon folyamatosan keverve főzzük, amíg az egész sűrű mártásállagúvá nem válik – lehet, hogy egy kis vizet kell még hozzáadni, hogy folyékonyabb legyen.
3. A csirkemellkockákat lecsepegtetjük, és 8-12 fanyársra húzzuk – előzetesen áztassuk a nyársakat 45 percig hideg vízbe, hogy sütés közben ne égjenek meg. Forró grill alatt vagy faszenes grillen rendszeresen forgatva kb. 10 percig sütjük, míg a hús átsül és megpirul. Forrón tálaljuk, a meleg mártással.