PIRÍTOTT RIZS ZÖLDSÉGEKKEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A rizst sós vízben megfőzzük. A zöldborsót és a zöldbabot is, ugyancsak sós vízben megfőzzük.
2. A mogyoróolajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a kínai ötfűszerkeveréket. 15 mp-ig kevergetve pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és a félbevágott bébikukoricát. 2 percig kevergetve pirítjuk.
4. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldbabot (1. kép) és a lehéjazott, kockára vágott paradicsomot. További 3 percig pirítjuk.
5. Beletesszük a lecsöpögtetett konzerv bambuszrügyet, majd a rizst és a lecsöpögtetett zöldborsót (2. kép). 2 perc alatt összemelegítjük.
6. Szezámolajjal meglocsolva (3. kép) azonnal tálaljuk.