BARNA RIZS NYERS PARADICSOMMÁRTÁSSAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fokhagymaprés, kés, lábas, séfkés, szűrő, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, szűrés, zúzás
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A rizst sós vízben megfőzzük (körülbelül 45 perc).
2. A megmosott paradicsomokat apróra vágjuk és tálba tesszük. Leöntjük 3 kanál olívaolajjal. Beletesszük a megtisztított, karikára vágott lilahagymát, a zúzott fokhagymát, az összevágott friss bazsalikomleveleket, a majoránnát és az oreganót. Sóval, borssal ízesítjük.
3. Mintegy 20 percig érleljük. Amikor a rizs megpuhult leszűrjük és előmelegített tálba tesszük. Meglocsoljuk a maradék olajjal, összekeverjük, és ráhalmozzuk a nyers paradicsommártást.
Változatok:
A paradicsommártásba keverhetünk felszeletelt mozzarella sajtot és fekete olajbogyót is. A rizsbe keverhetünk 2 összenyomott szardellafilét is. A paradicsommártást ízesíthetjük 1 evőkanál lecsöpögtetett kapribogyóval is.