ZÖLDSÉGES RIZS Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, tűzhely, vágódeszka, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, párolás, reszelés, gyalulás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg burgonya
1 szál szárzeller
5 nagyobb paradicsom
15 dkg hosszúszemű fehér rizs
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
7 és fél dl víz
1 fej hagyma
ízlés szerint reszelt sajt
ízlés szerint só
Elkészítés:
1. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát.
2. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt szárzellert, a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, és 4-5 percig főzzük.
3. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát. Felöntjük a vízzel, megsózzuk és felforraljuk.
4. A tetejére szórjuk a rizst, majd fedő alatt, kis lángon 15-20 percig főzzük. Reszelt sajttal meghintve kínáljuk.