FŰSZERES TOJÁSOS RIZS Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 20 perc  Munkaidő: 5 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, lábas, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, kikeverés, szűrés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
20 dkg vadrizs

vagy

20 dkg basmati rizs
4 és fél dl forró víz
1 evőkanál mogyoróvaj
1 nagyobb csokor összevágott koriander
1 evőkanál édes chiliszósz
1 teáskanál currypaszta
2 dl kókuszkrém
15 dkg zöldborsó

Elkészítés:

1. Felöntjük a rizst a vízzel, és alacsony hőfokon körülbelül 15 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Belekeverjük a zöldborsót (lehet mirelit is), és még további 5 percig főzzük.

2. Közben az egész tojásokat edénybe tesszük, forró vízzel felöntjük, 6 percig gyöngyözve főzzük, leszűrjük, megtisztítjuk.

3. A kókuszkrémet, az enyhén csípős currykrémet, a chiliszószt és az édeskés mogyoróvajat összekeverjük egy kis lábasban. Gyenge tűzön kevergetve felmelegítjük, figyelve arra, hogy ne forrjon fel.

4. Leszűrjük a rizst, lecsepegtetjük, összekeverjük a korianderrel és 2 evőkanál szósszal.

5. Elosztjuk a rizst 4 csészében. A megfelezett tojásokat a tetejére rakjuk, a visszamaradt szószból kanálnyit ráfolyatunk. Sós, ropogós keksszel és csatnival tálaljuk.