PADLIZSÁNNAL ÉS GOMBÁVAL TÖLTÖTT OMLETT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, hámozás, keverve sütés, pirítás, sütés, szűrés, töltés
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. Az olaj felét felforrósítjuk egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk a fokhagymát, és 30 másodpercig nagy lángon sütjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát meg a padlizsánt, és kevergetve sütjük, míg megpirul.
2. Beletesszük a paprikát, és még 1 percig keverve pirítjuk. Hozzákeverjük az előzőleg beáztatott, majd lecsepegtetett és felaprított gombát, a paradicsomot, a szójaszószt, a cukrot és a borsot. Kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.
3. A tojást felverjük. A maradék olajat felforrósítjuk egy nagy, tiszta serpenyőben, körbeforgatjuk, hogy bevonja az alját. Beleöntjük a tojást, szétterítjük a serpenyőben. Amikor a tojás megsült, a tölteléket a közepére halmozzuk. Az omlett széleit ráhajtogatjuk, hogy négyzet alakú csomagot kapjunk.
4. Az omlettet óvatosan egy előmelegített tálra csúsztatjuk, és salátalevelekkel, paradicsommal, uborkaszeletekkel körítjük. Ízlés szerint mártogatásra való mártást is tálalunk mellé.