PADLIZSÁNNAL ÉS GOMBÁVAL TÖLTÖTT OMLETT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, hámozás, keverve sütés, pirítás, sütés, szűrés, töltés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb tojás
1 nagy szárított, apróra vágott shiitake gomba
1 kisebb kockára vágott padlizsán
¼ teáskanál bors
½ teáskanál kristálycukor
1 evőkanál világos szójaszósz
1 db kockára vágott paradicsom
½ kisebb kimagozott, apróra vágott zöld húsú kaliforniai paprika
1 kisebb fej apróra vágott vöröshagyma
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
3 evőkanál olaj

vagy

3 evőkanál földimogyoró-olaj
A díszítéshez:
igény szerint szeletelt uborka
igény szerint cikkekre vágott paradicsom
igény szerint salátalevél

Elkészítés:

1. Az olaj felét felforrósítjuk egy nagy serpenyőben. Hozzáadjuk a fokhagymát, és 30 másodpercig nagy lángon sütjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát meg a padlizsánt, és kevergetve sütjük, míg megpirul.

2. Beletesszük a paprikát, és még 1 percig keverve pirítjuk. Hozzákeverjük az előzőleg beáztatott, majd lecsepegtetett és felaprított gombát, a paradicsomot, a szójaszószt, a cukrot és a borsot. Kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk.

3. A tojást felverjük. A maradék olajat felforrósítjuk egy nagy, tiszta serpenyőben, körbeforgatjuk, hogy bevonja az alját. Beleöntjük a tojást, szétterítjük a serpenyőben. Amikor a tojás megsült, a tölteléket a közepére halmozzuk. Az omlett széleit ráhajtogatjuk, hogy négyzet alakú csomagot kapjunk.

4. Az omlettet óvatosan egy előmelegített tálra csúsztatjuk, és salátalevelekkel, paradicsommal, uborkaszeletekkel körítjük. Ízlés szerint mártogatásra való mártást is tálalunk mellé.