ZÖLDSÉGES OMLETT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 25 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, habverő, kés, keverőtál, reszelő, salátacentrifuga, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, kimagozás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés

Adag: 8 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kimagozott, kockára vágott kaliforniai paprika
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 kisebb fej kockára vágott hagyma
4 evőkanál száraz fehérbor
1 és ¼ dl fehérborecet
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
Az omletthez:
8 db tojás
30 dkg vegyes saláta
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 evőkanál tejszín
2 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Egy evőkanál ecetet és bort félrerakunk. A maradék ecetet és bort felforraljuk.

2. Hozzáadjuk a hagymát és a különböző színű kaliforniai paprikákat (sárga, piros, zöld), 10-15 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, olajjal meghintjük. Sózzuk, borsozzuk.

3. Az omletthez a tojásokat, a tejszínt és a parmezánt egy edényben felverjük. Sózzuk, borsozzuk.

4. Egy 23 centiméter átmérőjű serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A tojáskeveréket beleöntjük, 4-5 percig sütjük, amíg a teteje megkeményedik. Óvatosan megfordítjuk, további 4 percig sütjük.

5. Kockákra vágjuk, a párolt hagymával és kaliforniai paprikával, valamint a salátakeverékkel tálalóedényre rakjuk, a félrerakott ecettel és borral meghintjük. Forrón tálaljuk.