ZÖLDSÉGES OMLETT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, habverő, kés, keverőtál, reszelő, salátacentrifuga, serpenyő, szűrő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, kimagozás, reszelés, gyalulás, sütés, szűrés
Adag: 8 főre
Elkészítés:
1. Egy evőkanál ecetet és bort félrerakunk. A maradék ecetet és bort felforraljuk.
2. Hozzáadjuk a hagymát és a különböző színű kaliforniai paprikákat (sárga, piros, zöld), 10-15 percig főzzük. Lecsöpögtetjük, olajjal meghintjük. Sózzuk, borsozzuk.
3. Az omletthez a tojásokat, a tejszínt és a parmezánt egy edényben felverjük. Sózzuk, borsozzuk.
4. Egy 23 centiméter átmérőjű serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A tojáskeveréket beleöntjük, 4-5 percig sütjük, amíg a teteje megkeményedik. Óvatosan megfordítjuk, további 4 percig sütjük.
5. Kockákra vágjuk, a párolt hagymával és kaliforniai paprikával, valamint a salátakeverékkel tálalóedényre rakjuk, a félrerakott ecettel és borral meghintjük. Forrón tálaljuk.