SÜLT ZÖLDSÉGES OMLETT OLAJBOGYÓVAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 75 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, mikrohullámú készülék, reszelő, serpenyő, sütő, sütőtál, szűrőlapát, tűzálló edény, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, előfőzés, hámozás, kikeverés, kimagozás, párolás, pirítás, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb fej finomra vágott hagyma
4 db tojás
100 dkg érett, kemény paradicsom
2 db piros húsú kaliforniai paprika
21 és fél dkg frissen reszelt gruyere sajt
10 dkg kimagozott fekete olajbogyó
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 csomó finomra vágott zöldfűszer
1 és ¼ dl tej
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. A paprikát és a paradicsomot mikróban, magas fokozatban 3 percig előfőzzük. Meghámozzuk. A paprikát csíkokra, a paradicsomot cikkekre vágjuk.

3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a hagymát 10 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a paprikát, a zöld fűszereket (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, turbolya). Sózzuk, borsozzuk, majd 4 percig főzzük.

4. A tojást, a tejet és a sajtot tálban összekeverjük. Beletesszük a sült zöldségeket. Összekeverjük.

5. Egy sütőtálat kivajazunk. A tejes, tojásos, sajtos sült zöldséget a sütőtálba borítjuk. A tetejére fekete olajbogyókat rakunk, és 25-30 perc alatt készre sütjük az ételt. Forrón vagy hidegen tálaljuk.