SPÁRGÁS-SAJTOS OMLETT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, grillező, habverő, kés, keverőtál, konyhai robotgép, reszelő, serpenyő, tortalapát, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, gőzölés, grillezés, habverés, hámozás, kikeverés, reszelés, gyalulás, sütés
Adag: 1-2 főre
Elkészítés:
1. A spárgafejeket megpuhítjuk gőz fölött (a főzési idő a spárga vastagságától függ). Feldaraboljuk.
2. A tojássárgáját felverjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadunk 1 evőkanálnyi vizet, a reszelt parmezánt és a spárgát.
3. A tojásfehérjéket könnyű habbá verjük egy másik tálban. A felvert fehérjét spatulával óvatosan a tojássárgás keverékbe forgatjuk.
4. Felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben. Beleöntjük a tojásos keveréket, majd pár percig sütjük, amíg az alja meg nem barnul.
5. Előmelegítjük a grillt. Az omlett tetejét aranyszínűre grillezzük. Forrón tálaljuk.