MOZZARELLÁS FRITTATA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, kikeverés, pirítás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db tojás
18 dkg kockára vágott mozzarella sajt
4 db vékonyra szeletelt cukkini
6 db cukkinivirág
1 evőkanál finomra vágva menta
2 evőkanál összetépkedett bazsalikomlevél
4 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A tojásokat, a mozzarellát, a cukkinivirágot, a mentát és a bazsalikomot egy tálban villával felverjük. Sózzuk, borsozzuk.

2. Egy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük a vajat, és a cukkiniszeleteket világosbarnára pirítjuk.

3. A cukkinire öntjük a tojáskeveréket, és 3-4 perc alatt majdnem készre sütjük.

4. A tojáslepényt a serpenyőből óvatosan egy tányérra csúsztatjuk, majd egy másik tányér segítségével megfordítva visszacsúsztatjuk a serpenyőbe és a másik oldalát is

3-4 perc alatt aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk.