CUKKINIS, GOMBÁS OMLETT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 75 perc  Munkaidő: 40 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, habverő, kés, keverőtál, reszelő, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, kikeverés, párolás, reszelés, gyalulás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db tojás
30 dkg gomba
2 db vékonyra szeletelt cukkini
4 evőkanál vaj
3 evőkanál tej
4 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szezámmag
1 ág finomra vágott kakukkfű
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A tisztított gombát vékonyra vágjuk. A gombát és a fokhagymát egy nagy serpenyőben, alacsony hőfokon, a vaj felén puhára pároljuk. A fokhagymát kidobjuk.

2. A gombához adjuk a cukkinit, a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk, 10 percig tovább pároljuk.

3. A tojásokat egy edényben habosra keverjük. Beletesszük a parmezánt és a tejet. Sózzuk, borsozzuk.

4. A cukkini- és gombakeverékre öntjük, majd 4-5 percig, amíg a tojás megszilárdul, együtt sütjük. Szezámmaggal megszórjuk. Óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. Forrón tálaljuk.