CITROMOS JOGHURTFAGYLALT Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fagyasztószekrény, fagylaltgép, kés, keverőtál, turmixgép
Eljárások: darabolás, szeletelés, fagyasztás, kikeverés, mélyhűtés, turmixolás
Adag: 4-6 főre
Elkészítés:
1. Kifacsarjuk a citromokat – összesen 6 evőkanálnyi citromlére lesz szükség. A citromlét tálba öntjük, és elkeverjük a joghurttal, a tejszínnel meg a cukorral.
2. Ha van fagylaltgépünk, akkor a gyártó utasítása szerint készítjük el a fagylaltot. Ha nincs, akkor a fagylaltalapot műanyag dobozban, fedő nélkül, 60-120 percre betesszük a fagyasztóba – akkor jó, ha a széleknél már jegesedik. A fagyasztóból kivéve a krémet villával vagy turmixgépben simára keverjük, majd a keveréket további 120-180 percre visszatesszük a fagyasztóba, hogy teljesen megszilárduljon. Hosszabb tároláshoz a dobozra rátesszük a tetejét. Tálaláskor a fagylaltgombócokat vékony csíkokra vágott narancshéjjal díszítjük.