CITROMOS JOGHURTFAGYLALT Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 10 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fagyasztószekrény, fagylaltgép, kés, keverőtál, turmixgép
Eljárások: darabolás, szeletelés, fagyasztás, kikeverés, mélyhűtés, turmixolás

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db citrom
6 dl zsíros joghurt
10 dkg kristálycukor
másfél dl zsíros tejszín
ízlés szerint vékonyra szeletelt narancshéj

Elkészítés:

1. Kifacsarjuk a citromokat – összesen 6 evőkanálnyi citromlére lesz szükség. A citromlét tálba öntjük, és elkeverjük a joghurttal, a tejszínnel meg a cukorral.

2. Ha van fagylaltgépünk, akkor a gyártó utasítása szerint készítjük el a fagylaltot. Ha nincs, akkor a fagylaltalapot műanyag dobozban, fedő nélkül, 60-120 percre betesszük a fagyasztóba – akkor jó, ha a széleknél már jegesedik. A fagyasztóból kivéve a krémet villával vagy turmixgépben simára keverjük, majd a keveréket további 120-180 percre visszatesszük a fagyasztóba, hogy teljesen megszilárduljon. Hosszabb tároláshoz a dobozra rátesszük a tetejét. Tálaláskor a fagylaltgombócokat vékony csíkokra vágott narancshéjjal díszítjük.