ZÖLDALMASZORBÉ CALVADOSSZAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, fagylaltgép, kés, keverőtál, koktélos pohár, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, serpenyő, szűrő, turmixgép, tűzhely
Eljárások: cukorszirup készítése, darabolás, szeletelés, forralás, habverés, hámozás, hűtés, kikeverés, kimagozás, préselés, szűrés, turmixolás
Adag: 4 főre
vagy
Elkészítés:
1. A cukrot, 200 milliliternyi vizet, a szőlőcukrot és az ételfestéket felforraljuk egy serpenyőben. Félrehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni.
2. Meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk az almát. Tálba rakjuk, leöntjük citromos vízzel.
3. Lecsöpögtetjük az almaszeleteket, és robotgépben vagy mixerben simára keverjük. Kimérünk az almapüréből negyedliternyit, és belekeverjük a kihűlt cukorszirupot. Hozzáöntjük a maradék vizet.
4. Fagylaltkészítő gépbe tesszük, habosra keverjük.
5. A szorbét 4-6 kis üvegpohárba töltjük, nem teljesen a pohár pereméig. A tetejére csorgatjuk a Calvadost.