CSOKOLÁDÉS MEGGY Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 25 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, sütőpapír, tepsi, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, formázás, gőzölés

Adag: 8 főre (24 darab)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szem kandírozott meggy
25 dkg marcipán
13 dkg étcsokoládé
2 evőkanál rum

vagy

2 evőkanál konyak
A díszítéshez:
igény szerint fehér csokoládé

vagy

igény szerint tejcsokoládé

vagy

igény szerint étcsokoládé

Elkészítés:

1. Egy tepsire sütőpapírt terítünk.

2. A félbevágott meggyszemeket legalább 60 percig rumba vagy konyakba áztatjuk. Időnként megkeverjük.

3. A marcipánmasszát 24 darabra vágjuk, és a levágott darabokból golyókat formálunk. Minden marcipángolyó tetejébe belenyomunk egy fél szem meggyet.

4. A darabokra tört csokoládét forró vízzel telt edény felett megolvasztjuk. A simára kevert olvadt csokoládéba fogpiszkálóval belemártjuk a marcipángolyókat, a felesleget lecsepegtetjük róluk. A csokoládéval bevont golyókat a sütőpapírra tesszük, és hagyjuk megszilárdulni a bevonatot.

5. Ha díszíteni is akarjuk az édességet, akkor különböző színű csokoládékat megolvasztunk, és kis vonalakat húzunk belőle a csokoládémázra.