CSOKOLÁDÉTRÜFFEL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, hűtőszekrény, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, lábas, tűzhely
Eljárások: formázás, forralás, hűtés, kikeverés, reszelés, gyalulás
Adag: 12 főre
Elkészítés:
1. Keverjük össze a vajat és a porcukrot egy közepes tálban, amíg világos és krémes lesz.
2. Egy kis lábasban forraljuk fel a tejszínt közepes lángon. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és kevergessük, amíg feloldódik. Öntsük a forró (40%-os) tejszínt a vajas keverékhez és keverjük bele a csokoládét. Hűtsük legalább 2 órán át.
3. A keverékből formáljunk golyókat és hempergessük meg őket a kakaóporban. Tálalásig a hűtőben tároljuk őket.
VANÍLIÁS CUKOR
1. A cukrot befőttesüvegbe öntjük, hozzáadjuk a 2 vagy 3 darabra vágott vaníliát.
2. Az üveget légmentesen lezárjuk. 7-10 napra félrerakjuk.
Az érlelés után finom vaníliaillata lesz a cukornak.