FEHÉR TRÜFFEL PISZTÁCIÁVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: gyúródeszka, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, sütőpapír, tűzhely
Eljárások: dermesztés, formázás, gőzölés, hűtés, kikeverés
Adag: 8-10 főre (30 darab)
Elkészítés:
1. A csokoládét, a vajat és a tejszínt hőálló tálba tesszük, és gőz fölött megolvasztjuk. Csak akkor keverjük össze óvatosan, amikor már levettük a gőzről. Hozzákeverjük a pisztáciát. A tálat frissen tartó fóliával lefedjük, és a keveréket 8 órán vagy egy éjszakán át a hűtőben hagyjuk pihenni.
2. A gyúródeszkára tett zsírpapírra teáskanálnyi kupacokat adagolunk a krémből, és kis gombócokat formálunk belőlük. A trüffeleket tálcára helyezve 120 percen át hűtjük a hűtőben.
3. Tálalás előtt a bonbonokat porcukorban meghempergetjük.