MÉZZEL SÜLT SÁRGABARACK Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 25 perc  Munkaidő: 10 perc  kezdőknek  átlagos ár

Eszközök: kés, sütő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, kimagozás, sütés

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db félbevágott, kimagozott sárgabarack
4 evőkanál méz
4 evőkanál mandulaforgács
1 csipet őrölt gyömbér

vagy

1 csipet reszelt szerecsendió
A kenéshez:
igény szerint vaj
A tálaláshoz:
igény szerint vaníliafagylalt

Elkészítés:

1. Vékonyan kivajazunk egy akkora tűzálló tálat, amelyben a félbevágott barackok egyetlen rétegben elférnek.

2. A sárgabarackokat – vágott felükkel felfelé – belehelyezzük a tálba. Meghintjük a mandulával, meglocsoljuk a mézzel, végül megszórjuk a fűszerrel.

3. 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük, amíg a sárgabarack megpuhul, a mandula pedig aranybarnára pirul. Kivesszük a sütőből, és azonnal tálaljuk, ízlés szerint vaníliafagylalttal kísérve.