FEHÉRBOROS PULYKA FÜGÉVEL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 30 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, keverőtál, séfkés, serpenyő, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, karamellizálás, kimagozás, párolás, pirítás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet vékonyra szeletelt pulykamell
1 és ¼ dl száraz fehérbor
4 db kimagozott, cikkekre vágott füge
1 teáskanál kristálycukor
1 fej finomra vágva hagyma
2 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben a vajat közepes tűzön felmelegítjük, és a hagymát 5 perc alatt megpároljuk.

2. Hozzáadjuk a pulykamellet, és 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

3. Felöntjük a borral, 1 perc alatt elpárologtatjuk. Hozzáadjuk a fügét és a cukrot. 4-5 percig főzzük, amíg a cukor karamellizálódik. Forrón tálaljuk.