EPRES, PEZSGŐS GRANITA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: több mint 2 óra  Munkaidő: 20 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: botmixer, fagyasztószekrény, fagylaltgép, hűtőszekrény, kés, keverőtál, konyhai mérleg, konyhai robotgép, turmixgép
Eljárások: darabolás, szeletelés, fagyasztás, hűtés, kikeverés, törés, turmixolás

Adag: 8-12 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl száraz, hideg pezsgő
45 dkg friss, szeletelt eper
30 dkg porcukor
A tálaláshoz:
igény szerint friss mentalevél

Elkészítés:

1. Tegyünk félre néhány szelet epret a tálaláshoz. A többi epret egy tálban keverjük össze a porcukorral. Tegyük a hűtőszekrénybe egy órára.

2. A cukrozott epret turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsük simára. Keverjük hozzá a pezsgőt.

3. Tegyük lefagyasztható edénybe és fagyasszuk 1 órán át. Villával vagy botmixerrel törjük a granitát nagy kristályokra.

4. Ha fagylaltgépet használunk, ekkor töltsük át belé a granitát, és járjunk el a használati utasítás alapján.

5. Ha nem használunk gépet, tegyük vissza az edényt a fagyasztóba 30 percre, utána megint tördeljük szét a granitát villával. Ismételjük meg 3-5 alkalommal, amíg a kristályok megfagynak.

6. A granitát kanalazzuk 8-12 kis desszertes pohárba. Díszítsük fel a félretett eperszeletekkel és mentalevéllel, és szolgáljuk fel.