CSOKOLÁDÉBA MÁRTOTT EPER Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: keverőtál, serpenyő, tűzhely
Eljárások: dermesztés, kikeverés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg eper
25 dkg durvára tört étcsokoládé
2 dl tejszín
10 dkg vaj
Elkészítés:
1. A tejszínt serpenyőbe öntjük, és alacsony hőfokon felmelegítjük. A tűzről félrehúzzuk. Hozzáadjuk a vajat és az étcsokoládét. Addig kevergetjük, amíg a csokoládé teljesen felolvad.
2. Az eprek felét a csokoládéba mártjuk. Félrerakjuk. Megvárjuk, amíg a csokoládé megszilárdul, és újra a csokiba mártjuk, hogy vastagabb legyen a máz. Minyonpapírba rakva tálaljuk.