ÉTICSIGA CSALÁNMÁRTÁSBAN Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, fazék, kés, szita, szűrő, tűzhely
Eljárások: beforralás, blansírozás, darabolás, szeletelés, darálás, hajtogatás, hámozás, kikeverés, passzírozás, áttörés, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A csigák levét leöntjük és a konzervlét felfogjuk. A fehérbort másfél deci konzervlével és a megtisztított fokhagymával fazékba tesszük, és a felére beforraljuk.
2. A maradék lében felhevítjük a csigákat, melegen tartjuk.
3. Közben a csalánt leöblítjük, leveleit letépkedjük és pezsegve forró vízbe tesszük, majd amint a víz újra forrni kezd, levesszük a tűzről, leszűrjük. A leveleket szitán átpasszírozzuk.
4. A csalánpürét összekeverjük a boros csigalével, és közvetlenül tálalás előtt a vajjal felverjük. Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. 12-12 csigát teszünk egy-egy levesestányérra és leöntjük a szósszal.