Alma pongyolában Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: fritőz, habüst, habverő, keverőtál, pogácsaszaggató
Eljárások: bundázás, darabolás, szeletelés, habverés, hámozás, sütés
Adag: 6-8 főre
Elkészítés:
1. Az almát meghámozzuk, 1 cm vastag korongokra vágjuk, és a magházát kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A gyümölcsöt az almapálinkával meglocsolva félretesszük.
2. A kétféle lisztet, a sót, keményítővel összekeverjük, a közepébe mélyedést nyomunk, és 2 tojást, a sört meg 1 evőkanál olajat öntünk bele. Alaposan összedolgozzuk, és pihentetjük. (Jó sűrű legyen, hogy az almát majd betakarja.) Vastag falú edény egyharmadáig vagy a fritőzbe olajat töltünk, és 170 °C-ra felmelegítjük.
3. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, a cukorral fényesre verjük, és evőkanállal a tésztába forgatjuk.
4. Az almaszeleteket lecsepegtetjük, és egymás után a tésztába mártjuk. Mindkét felüket az olajban szép pirosra sütjük. Alaposan lecsepegtetve forrón vagy langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.