TÖLTÖTT KARFIOL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: húsdaráló, kés, keverőtál, lábas, reszelő, szűrő, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: csőben sütés, darálás, előfőzés, felengedés, forralás, kikeverés, rántás, reszelés, gyalulás, szűrés, töltés
Adag: 4 főre
vagy
vagy
Elkészítés:
1. A megtisztított, karfiolt egyben, enyhén sós vízben nem túl puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. A főzővízből 2 dl-nyit félreteszünk.
2. A sonkát megdaráljuk, és összekeverjük a tejföl felével. A karfiolfejet vízszintes irányban, a közepénél kissé magasabban kettévágjuk.
3. Kivajazunk egy tűzálló tálat, beletesszük a karfiol alját, rákenjük a sonkás keveréket, és letakarjuk a karfiol felső részével.
4. A sajtot megreszeljük. A megmaradt vajat felhevítjük, enyhén megpirítjuk benne a lisztet, felengedjük a főzőlével, és összeforraljuk. Belekeverjük a megmaradt tejfölt, a sajtot, ízesítjük a borssal, és leöntjük vele a karfiolt.
5. Forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje megpirul.