SERPENYŐS HAL Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 90 perc  Munkaidő: 30 perc  kis gyakorlattal elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: borsdaráló, kenyérpirító, keverőtál, séfkés, serpenyő, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, forralás, főzés, hámozás, kikeverés, párolás, pirítás, sütés

Adag: 6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
130 dkg konyhakész, darabolt vegyes tengeri hal
25 dkg konyhakész rák
6 szelet pirított fehérkenyér
4 evőkanál olívaolaj
1 pohár száraz fehérbor
50 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
1 kisebb apróra vágott peperoni
2 gerezd tisztított, apróra vágott fokhagyma
1 fej tisztított, apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Nagyobb, mélyebb serpenyőben felforrósítunk két evőkanál olívaolajat. A megtisztított hagymát, fokhagymát és a hegyes erőspaprikát, a peperoncinót apróra vagdaljuk, és az olajban 5 percig pároljuk.

2. Meghámozzuk a paradicsomot, húsát kockákra vágjak, beletesszük a serpenyőbe. Felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk, lassan felforraljuk.

3. A rákot megtisztítjuk. Másik serpenyőben, a maradék olívaolajban 5 percig sütjük, ekkor hozzáadjuk a boros paradicsomot, fedő alatt kb. 30 percig főzzük.

4. A tengeri halakat ugyancsak darabokra vágjuk, a többi hozzávalóval elkeverjük, még kb. 15 percig pároljuk. Megpirítjuk a kenyérszeleteket, mélytányérokra rendezzük, a paradicsomos hallal leöntjük.