ALMÁS PALACSINTATORTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: habverő, keverőtál, palacsintasütő, serpenyő, tűzhely, vágódeszka, zöldséghámozó
Eljárások: darabolás, szeletelés, hámozás, karamellizálás, kikeverés, lerakás, pihentetés, sütés
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kristálycukor
20 dkg gesztenyeliszt
8 db hámozott, vékonyra szeletelt alma
2 evőkanál gesztenyeméz
10 dkg vaj
10 dkg olvasztott vaj
4 db tojás
5 dl tej
10 dkg liszt
Elkészítés:
1. A palacsintákhoz a lisztből, a tejből, a tojásokból és az olvasztott vajból sima tésztát keverünk, lefedve 30 percig pihentetjük.
2. Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. Serpenyőben felolvasztunk öt deka vajat, az almát és cukrot karamellizáljuk benne.
3. A tésztából a maradék vajon palacsintákat sütünk. Váltakozva palacsinta és alma rétegeket rakunk egymásra. Palacsintával fejezzük be. Felmelegítjük a mézet és ráöntjük.