YAKI SOBA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: kés, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, keverve sütés, rák előkészítése, szűrés
Adag: 2 főre
Elkészítés:
1. A tésztát a csomagolásán lévő útmutató szerint megfőzzük, alaposan lecsepegtetjük, majd tálba tesszük.
2. Egy másik tálban összekeverjük a vöröshagymát, a babcsírát, a kicsumázott és felaprított paprikát, a kb. 15 dkg-os bőrében főtt, csíkokra vágott csirkehúst és a garnélát. A tésztával összeforgatjuk.
3. A wokot erős tűzön előmelegítjük, és jól felforrósítjuk benne az olajat. Beletesszük a tésztás keveréket, és kevergetve 4 perc alatt aranyszínűre sütjük. Hozzáadjuk a szójaszószt, a mirint, a szezámolajat, és jól összerázzuk.
4. A keveréket 2 mély tálkába adagoljuk, szezámmaggal és újhagymával megszórjuk, és azonnal tálaljuk.