YAKI SOBA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 35 perc  Munkaidő: 20 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: kés, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, keverve sütés, rák előkészítése, szűrés

Adag: 2 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg ramentészta
2 szál karikára vágott újhagyma
1 fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
20 dkg babcsíra
1 db kimagozott, darabolt piros húsú paprika
1 db 15 dkg-os, főtt csirkemell
12 db főtt, tisztított garnélarák
1 evőkanál olaj
2 evőkanál japán szójaszósz
½ evőkanál mirin
1 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál pirított szezámmag

Elkészítés:

1. A tésztát a csomagolásán lévő útmutató szerint megfőzzük, alaposan lecsepegtetjük, majd tálba tesszük.

2. Egy másik tálban összekeverjük a vöröshagymát, a babcsírát, a kicsumázott és felaprított paprikát, a kb. 15 dkg-os bőrében főtt, csíkokra vágott csirkehúst és a garnélát. A tésztával összeforgatjuk.

3. A wokot erős tűzön előmelegítjük, és jól felforrósítjuk benne az olajat. Beletesszük a tésztás keveréket, és kevergetve 4 perc alatt aranyszínűre sütjük. Hozzáadjuk a szójaszószt, a mirint, a szezámolajat, és jól összerázzuk.

4. A keveréket 2 mély tálkába adagoljuk, szezámmaggal és újhagymával megszórjuk, és azonnal tálaljuk.