KAVIÁROS, VODKÁS SZALAGTÉSZTA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Eszközök: citromnyomó, kés, keverőtál, serpenyő, tésztafőző fazék, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, párolás, pirítás, préselés, szűrés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 evőkanál kaviár
40 dkg metélt tészta
3 evőkanál vodka
2 szem finomra vágva mogyoróhagyma
6 evőkanál vaj
½ db leve citrom
Elkészítés:
1. A hagymát a vaj felén, közepes tűzön, megpároljuk. Hozzáöntjük a vodkát, az alkoholtartalma 1 perc alatt elpárolog. Beleöntjük a citromlevet és félrehúzzuk.
2. A tésztát sós, forró vízben haraphatóra (al dente) főzzük, és 3 kanálnyi főzővizet félrerakunk. A tésztát leszűrjük.
3. A tésztát, a maradék vajat és a 3 kanálnyi főzővizet a párolt hagymára borítjuk, és 1 percig még együtt pirítjuk. A kaviárt a tésztára tesszük, és azonnal tálaljuk.