ARTICSÓKA VÉNUSZKAGYLÓVAL Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Eszközök: citromnyomó, fazék, séfkés, szűrő, szűrőlapát, tűzálló edény, tűzhely
Eljárások: darabolás, szeletelés, felengedés, főzés, hámozás, párolás, pirítás, préselés, staubolás, szűrés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. Az articsóka külső leveleit eltávolítjuk. Az articsókát enyhén sós vízben citromlével és 1 teáskanál liszttel kb. 20 percig főzzük. Ezután kivesszük a vízből, lecsepegtetjük, és félbevágjuk.
2. A fokhagymát egy agyagedényben az olívaolajon aranyszínűre pirítjuk.
3. A maradék lisztet rászórjuk, a fehérborral, és az articsóka főzőlevéből 2,5 dl-rel felöntjük.
4. A kagylót megpároljuk benne, amíg kinyílik. Ezután hozzáadjuk az articsókát és szükség szerint még egy kis levet.