RÉSZEGES ALMA Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Eszközök: citromnyomó, hűtőszekrény, kés, keverőtál, lábas, szűrőlapát, tűzhely
Eljárások: áztatás, darabolás, szeletelés, forralás, főzés, hámozás, hűtés, kimagozás, préselés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
1. A jól megmosott mazsolát annyi meleg vízben áztatjuk, hogy ellepje, és megduzzadni hagyjuk.
2. A bort a vízzel, a fahéjdarabkával, a citromlével, a citrom- és narancshéjjal felforraljuk. Az almacikkek felét belerakva kb. 5 perc alatt üvegesre főzzük.
3. Az almát szűrőlapáttal üvegtálba átszedjük, és a mazsolát a boros almalébe rakjuk. Az alma másik felét is beletesszük, 5 percig főzzük, és a levével együtt a tálba töltjük.
4. Kihűtjük, majd a tálat letakarva 2-3 órára hűtőbe állítjuk. Tálalás előtt a fahéjat kidobjuk belőle.