SPAGETTI HOMÁRRAL Téma: Egyéb kategória

Eszközök: kés, keverőtál, serpenyő, szűrő, tésztafőző fazék, tűzhely, vágódeszka
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, szűrés

Adag: 4-6 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg darabolt homár
50 dkg spagetti
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ csokor friss, apróra vágott petrezselyemzöld
1 fej kockára vágott hagyma
40 dkg érett, hámozott paradicsom
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A homárhúst kisebb darabokra vágjuk.

2. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem felét és a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot. 15-20 percig főzzük.

3. Sózzuk, és belekeverjük a homárhúst. 10 percig főzzük.

4. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben al dente (rugalmasra) főzzük. Leszűrjük és belekeverjük a mártásba.

5. A maradék, frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.