KEMENCÉS HARCSA Téma: Egyéb kategória

Elkészítési idő: 60 perc  Munkaidő: 15 perc  könnyen elkészíthető  átlagos ár
Eszközök: filéző kés, kés, keverőtál, sütő, tűzálló edény
Eljárások: csőben sütés, darabolás, szeletelés, filézés, hámozás, kikeverés, lerakás

Adag: 4 főre

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg harcsafilé
80 dkg burgonya
4 dkg vaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
3 dl tejföl
½ kávéskanál édes pirospaprika
ízlés szerint só

Elkészítés:

1. A harcsafilét kisebb darabokra vágjuk, és besózzuk.

2. A krumplit megtisztítjuk, vékonyra szeljük (esetleg legyaluljuk).

3. Egy zománcos tepsit vagy egy lapos tűzálló tálat kivajazunk, elterítjük benne a krumpliszeleteket, megsózzuk, és rárakjuk a haldarabokat.

4. A hagymát lereszeljük, elkeverjük a tejföllel meg a pirospaprikával, és rásimítjuk a halszeletekre.

5. Középmeleg sütőbe tesszük (mivel kemencénk többnyire már nincs), és addig sütjük, míg a krumpli megpuhul.