NASI GORENG Téma: Egyéb kategória
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eszközök: mozsár, séfkés, szűrő, tűzhely, wok
Eljárások: darabolás, szeletelés, főzés, hámozás, pirítás, sütés, szűrés, törés
Adag: 4 főre
Elkészítés:
Főzzük a hosszú szemű rizst forrásban lévő sós vízben 12-15 percig, majd szűrjük, és alaposan csöpögtessük le.
Közben 2 evőkanál olajat forrósítsunk fel wokban vagy nagy serpenyőben. Kevergetve pirítsuk 10 perc alatt aranyszínűre a felaprított fokhagymát, a kicsontozott, lebőrözött és falatnyi darabokra vágott csirke mellett (esetleg combot) és a kimagozott, kockákra vágott piros húsú paprikát. Adjuk hozzá a currypasztát vagy a curryport, és még 1 percig pirítsuk. Keverjük bele a rizst és a vékonyan felszeletelt újhagymát, és főzzük 5 percig, amíg gőzölögni kezd. Keverjük bele a szójaszószt.
A rizst toljuk félre a wok egyik oldalára. Öntsük az edénybe a megmaradt teáskanálnyi olajat, üssük bele a tojásokat, és süssünk belőle lágy rántottát. Keverjük össze a rizzsel. Szórjuk rá a durvára vágott pirított mogyorót és koriandert, és csepegtessünk még rá szójaszószt. Azonnal tálaljuk.